ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ομιλία Διευθύντριας Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου, κας Κωστούλας Σιελούλη.

Μακαριότατε, Σεβασμιότατε, αγαπητοί Πατέρες, τοπικοί Άρχοντες, αγαπητοί συνάδελφοι και μαθητές, κυρίες και κύριοι.Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε να παρευρίσκεστε στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ηρακλείου Αττικής.

Σήμερα έχουμε τη χαρά να σας υποδεχόμαστε στο τέλος μιας μεγάλης διαδρομής που είχε ως αποτέλεσμα ένα ευρύχωρο, καλαίσθητο και άρτια κατασκευασμένο σχολικό κτήριο.

Χρειάστηκε να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες από πολλούς παράγοντες και σε όλους αυτούς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμβολή τους:

*    Θα ξεκινήσω από τους προκατόχους μου, που παραδίδοντας ο ένας τη σκυτάλη στον άλλο συνεισέφεραν ανιδιοτελώς και εργάστηκαν με αυταπάρνηση όλα αυτά τα χρόνια για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

*    Στο προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα το Διευθυντή κύριο Αθανάσιο Φαλούκα για τη στενή συνεργασία και την υποστήριξη που μας παρέχει στη διεκπεραίωση του έργου μας.

*    Στο σχολικό μας σύμβουλο κ. Γεώργιο Τζήμα για την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση που μας προσφέρει και την αμέριστη στήριξή του στο έργο του σχολείου μας.

*  Την Ελληνική Πολιτεία, το Δήμο του Ν. Ηρακλείου  και την Περιφέρεια Αττικής για τη φροντίδα και τις εργασίες που προσέφεραν για την ανέγερση του σχολείου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμαρχο κ. Νικόλαο Μπάμπαλο για την πολύτιμη βοήθεια και την καθοριστική του συμμετοχή για την έναρξη λειτουργίας του σχολείου.

*    Τις εταιρίες του ομίλου J&P-ΑΒΑΞ TASK για την άρτια κατασκευή, διαχείρηση και λειτουργία της σχολικής μας μονάδας και την καθημερινή μας συνεργασία.

*    Επίσης τη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή, την τεχνική υπηρεσία του δήμου καθώς και το προσωπικό της υπηρεσίας πρασίνου για τη στενή συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση τους σε κάθε μας κάλεσμα.

*    Επιτρέψτε μου ένα ακόμη θερμό ευχαριστώ στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και ιδιαίτερα  στην απερχόμενη πρόεδρο του συλλόγου κ. Μαριτούλα Θάνου που αποτέλεσαν την αφετηρία για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

*    Τέλος, την κ  Δέσποινα  Αϊβατζίδου που ανέλαβε όλη τη διαδικασία των εγκαινίων.

Οι συνάδελφοί μου κι εγώ είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τα παιδιά σας-τα παιδιά μας- σε καινούρια μονοπάτια, να τους προσφέρουμε ευκαιρίες και να τους δώσουμε εφόδια στη ζωή τους.

Δηλώνουμε παρόντες σε κάθε επίτευξη στόχου υιοθετώντας τη φράση: Δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο γι αυτόν που θα προσπαθήσει.

Είναι επιτακτική ανάγκη να καταστεί κοινός παρονομαστής απ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οι μαθητές μας – τα παιδιά μας μ ένα κοινό στόχο: τη σχολική και κοινωνική ενσωμάτωση.

Ιδιαίτερα, κρίνεται απαραίτητη η  συνεργασία  σχολείου και  οικογένειας για την ομαλότερη ένταξη των μαθητών μας. Η σπουδαιότητα της καλής επικοινωνίας των προαναφερθέντων φορέων όταν είναι συντονισμένη και έχει διάρκεια, τότε οι μαθητές βοηθιούνται να ενταχθούν  καλύτερα στο σχολικό περιβάλλον.

Με σταθερές σχέσεις που βασίζονται σε αμοιβαία και γνήσια επικοινωνία που διέπεται από  ειλικρίνεια, κατανόηση,  αλληλοσεβασμό  αλλά και με καλή διάθεση από όλες τις πλευρές, είναι  εφικτό να εξασφαλιστεί θετικό και υγιές σύστημα επικοινωνίας στο σχολείο.

Μαζί εντοπίζουμε λύσεις, μαζί αποφεύγουμε λάθη.

Οι συνάδελφοί μου και εγώ ορμώμενοι από αγάπη και διάθεση προσφοράς  με συνεπικουρία τις γνώσεις και τη δημιουργικότητα μας θα προσφέρουμε στους μαθητές μας τις ευκαιρίες και τις εμπειρίες που τους αξίζουν.

Η  οικογένεια και το σχολείο ως δύο θεσμικοί πυλώνες που έχουν μεταξύ τους μια κοινή πορεία πλεύσης  θα μπορέσουν να δώσουν την καλύτερη δυναμική τους ώστε να ανταπεξέλθουν στη δημιουργία ενός ανοικτού σχολείου και μιας κοινωνίας για όλους. 

Η αρωγή των γονέων, με τη σχολική κοινότητα θα καταστεί ο δίαυλος επικοινωνίας προκειμένου να γίνει  κοινή συνείδηση σε όλους  ότι οι πολιτικές  και τα προγράμματα για όλους τους μαθητές  αποτελούν  διάσταση της κοινωνικής ανάπτυξης και είναι χρέος μας να τα ενισχύσουμε, ώστε η ισότητα ευκαιριών να μοιάζει επιτέλους με πραγματικότητα.

Έχουμε επίγνωση πως εμπιστεύεστε στα χέρια μας ό,τι καλύτερο έχετε. Κι εμείς δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό ώστε οι μαθητές μας να έχουν μια ήρεμη, δημιουργική και ασφαλή σχολική ζωή. Να είστε δίπλα μας, σας χρειαζόμαστε όλους, κανείς δεν περισσεύει, να μας επισκέπτεσθε, να μοιράζεστε μαζί μας τις ανησυχίες σας.  Όλοι μαζί  μπορούμε να υπερκεράσουμε κάθε εμπόδιο.

Σ αυτό το σημείο θα θελα να απευθυνθώ στους μαθητές μας και να τους  καλωσορίσω στο καινούριο τους σχολείο. Το σχολείο φτιάχτηκε για σας και σας ανήκει. Χωρίς εσάς η σημερινή μέρα θα ήταν κενή νοήματος και το σχολείο χωρίς ζωή. Θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε, να μην ανησυχείτε για τίποτα! Να φροντίζετε το σχολείο σας και να το αγαπάτε!

Οι συνάδελφοί μου κι εγώ θα θέλαμε για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη σημερινή σας παρουσία στην τόσο σημαντική για μας εκδήλωση που ευχόμαστε να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας σελίδας για όλους μας.